søndag den 2. oktober 2011

TEKNOLOGI: IMDb.com



Ind i mellem støder man på folk som hverken bruger, eller har hørt om Internet Movie Database (IMDb). Og det er skam. IMDb er nemlig det mest omfattende filmkatalog der eksisterer, med trivia og fakta omkring filmenes rollebesætninger, instruktører, producenter, makeup-artister, klippere og meget andet. Siden indeholder citater, trailers, filmnyheder, hitlister og meget andet. Sitet bliver brugt professionelt af stort set alle landes filmproducenter, og derfor er det ikke kun information om amerikanske produktioner man kan finde. Siden indeholder desuden også informationer om serier og computer- og konsolspil.  

En af sidens helt store styrker er, at den har en enorm trafik og kan prale af, at være et af verdens mest besøgte internetsider. Denne brugertrafik bliver genereret til noget enormt nyttigt; nemlig karaktergivning. Man har gennem sitet mulighed for at oprette sig som bruger, og være med til at give andre brugere sit besyv med på alverdens film, ved at give fra en til ti stjerner. Takket være sidens massive brugertal, har man også mulighed for at se hvad eksempelvis kvinder mellem 18 og 29 gennemsnitligt rater en film, hvilket kan være praktisk, hvis man skal invitere en sådan en i biografen.

Fordelen ved dette er, at man ikke altid kan stole på anmelderne. I min verden, er de ofte mænd mellem 30 og 60. De afskyr Hollywood og elsker som regel Lars von Trier og andre skæve eksistenser. Ofte dækker de ikke rigtigt mine præferencer, og derfor går jeg langt uden om anmelderne, når jeg overvejer en tur i biografen, men sætter i stedet for min lid til IMDb-brugerne, da de ofte rammer mere plet, end anmelderkorpset.

Er du glad for film, eller vil undgå skuffelser inden du lejer en film eller går i biografen, så gem IMDb i dine bogmærker eller download IMDb's app til din smartphone, således du har en troværdig anmelder ved din hånd hele tiden.  

        

Ingen kommentarer:

Send en kommentar