søndag den 4. september 2011

TEKNOLOGI: Audible.com


Hvis du ikke er en dedikeret bogorm, men holder af indholdet i bøgerne, så har du siden 1400-tallet og helt frem til årtusindeskiftet, haft ringe forudsætninger for at sluge bøger, i samme omfang som du kan i dag.

I dag er det nemlig blevet muligt at sluge de bøger du elsker at læse, men aldrig kan nosse dig sammen til at læse. Og det er takket været lydbogen, som oprindeligt er blevet udviklet til folk med læsehandicaps, men siden digitaliseringen af lydmediet, er eksploderet i omfang. I dag behøves man hverken have problemer med  læse en bog pga læsningsvanskeligheder, eller være bekymret for ikke at kunne have sine yndlingsbøger med i rejsetasken, da de fleste mp3-afspillere og telefoner i dag kan have dusinvis af bøger i hukommelsen.

Til at skaffe lydbøger, bruger jeg personligt selv Audible, som er en tjeneste der er ejet af Amazon. Audible har et uhørt stort katalog af ikke bare lydbøger, men også aviser, stand up, radio og magasiner. 

Audible gør det nemt for dig at skaffe dine lydbøger, ved at lave apps til smartphones, ligesom de har et omfangsrigt udvalg af andre muligheder, såsom at; brænde CD'er, smide dine data på computeren, eller overføre din køb til næsten hvilken som helst mp3-afspiller.

Audible giver muligheden for at tegne abonnementer, hvor du kan betale en månedlig pris på eksempel $15. Her får man en lydbog af frit valg på deres katalog af +85000 titler, samt 30% rabat på øvrige køb. For knap 80 kr om måneden, kan du altså få de nyeste krimier, romaner, fagbøger, bibliografier og meget andet.

Takket været dette nemme og billige alternativ til almindelige bøger, får skribenten af dette indlæg med sikkerhed "læst" 12 bøger om året. Og det er nok ikke så ringe, for en ung fyr hvis gennemsnit normalt ligger på 4-8 om året, fraregner man hans studiebøger.

Audible indeholder primært engelske titler, men man kan også finde en række populære danske titler imellem.

Audible er helt sikkert et besøg værd, når du skal berige dig selv med litteratur af hvilken som helst art, men bare ikke har tiden eller lysten til at læse.

Du kan finde en anden dansk anbefaling af Audible her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar