mandag den 4. juli 2011

TV: John Adams

Den amerikanske TV-station HBO spytter fremragende historiske inspirerede serier ud, som en effektiv dansk avlsso spytter sprøde små lækre pattegris ud, til glæde for alt og alle.

Heriblandt serierne Six Feet Under, The Wire, Sopranos, Sex and The City og Rome, samt mini-serierne Band of Brothers og The Pacific, som mange måske kender fra dansk TV.

John Adams er en af de serier der måske i dansk sammenhæng er gået lidt ubemærket hen. Serien tager udgangspunkt i en af USAs founding fathers, John Adams, der ifølge allestedsnærværende Wikipedia, har fået en genoprejsning i amerikansk historie over de seneste år, kulmineret med blandt TV-serien af samme navn.

Serien starter med at følge John Adams politiske liv, i tiden op til uafhængighedskrigen i 1775, frem til hans død, nøjagtigt på 50-års dagen for den amerikanske uafhængigshedserklæring den 4. juli 1826. I øvrigt samme dag den anden og sidste af landets grundlæggere, Thomas Jefferson, dør.

Serien udstiller en historisk og visuel nøjagtighed, som viser de mange overvejelser og bekymringer de unge nation builders gjorde sig i skæret på landets fødsel. Man følger de indædte politiske kampe, som både blev vundet og tabt af John Adams, samt de personlige forhold og brutale ofringer man gjorde sig i nationens tjeneste.

Jeg kan ikke andet end anbefale denne et-hundrede-million-dollar dyre TV-serie, som særligt er et must-see for politisk og historisk interesserede. Forventer man krig og kærlighedsintriger som vi så i Nord og Syd, må man hovedsageligt se sig skuffet. Serien skildrer primært de politiske forhold der gjorde sig gældende, og som endte med at forsegle landets skæbne på godt og ondt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar