søndag den 8. juli 2012

TEKNOLOGI: Khan Academy

Dette indlæg kunne være en lang beskrivelse af Khan Academys hjemmeside. Her kunne jeg grundigt beskrive hvad man finder på hjemmesiden, hvordan siden er bygget op, hvorfor siden er værd at besøge og så videre.

I sidens ånd vil det bedste dog nok være at henvise til nedenstående TED talk, hvor sidens stifter Salman Khan giver en beskrivelse af sidens formål og funktion. Den varer 20 minutter, men som de fleste andre TED talks, er den det værd.



Jeg har haft en bruger på siden i 8 måneder. I den tid har jeg fået set en række videoer og taget forskellige matematikprøver. For mit vedkommende er det nok især gamification elementet der motiverer. Plus selvfølgelig muligheden for at få styrket ens færdigheder.

Khan Academy er skønt og gratis, og der er ingen tvivl om, at initiativer som dette vil påvirke fremtidens uddannelse. Specielt i lande hvor uddannelse af høj kvalitet på nuværende tidspunkt er en mangelvare.

Det eneste negative aspekt ved Khan Academy jeg i skrivende stund kan komme i tanke om, er muligheden for på sigt at undervise flere børn med færre lærere grundet teknologiske fremskridt (dette er selvfølgelig kun negativt for lærerne). Terry M. Moe har skrevet en bog om dette med fokus på hvordan lærernes fagforening i USA har haft succes med at forhindre teknologiske fremskridt i klasselokalerne. Det kan du høre mere om i dette interview på YouTube.

Sidder du og får lyst til at lære lidt mere (for eksempel kunsthistorie eller organisk kemi), så besøg Khan Academy. Siden er på engelsk, men KMD og Løkkefonden er ved at få oversat en del af videoerne til dansk (dog primært nok de videoer der retter sig til det yngre publikum, der ikke forstår engelsk endnu).

Held og lykke med Khan Academy.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar