søndag den 20. maj 2012

SPIL: Civilization V


Civilization er et af de mest stabile og driftsikre serie af strategispil der nogensinde er lavet. Siden 1991 hvor 1'eren slog igennem, har spillet udviklet sig, fra et relativt simpelt gameplay, til et sofistikeret spil, der bedst af alt minder om sjov blanding mellem Age of Empires, Risk og Sim City. Spillet har en umættelig variation af handlemuligheder, og har kostet uendeligt timer hos Civfanatics verden over. Civilization er også kendetegnet ved, at have en bred følgeskare, der løbende udvikler tilføjelser og udvidelser til spillet.

Civilization adskiller sig samtidigt fra andre strategispil, ved at være turbaseret. Trods dette giver et noget statisk gameplay, er det alligevel mindst lige så spændende som realtime strategispil. Man kan i den seneste udgave vinde spillet blandt andet ved at bygge kultur, skabe diplomati, samle points, flyve først til Mars eller ved militær dominans.

Spillet har altid været historisk inspireret, og man spiller derfor med rigtige nationer og ledere, som hver har deres unikke fordele. Spillet er også spækket med historiske og geografiske facts, og kan derfor være meddelagtig i en skjult almen dannelse, som er mange, især unge, vel ment.

Spillet findes i forskellige udgaver til både til PC, Mac og mange andre platforme, såsom PlayStation 3 og iPhone.

Kulturkanonen anbefaler derfor, at du ikke bare læser, men også leger dig til historisk og kulturel viden, gennem et par timer med dette fængende spil.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar