mandag den 18. januar 2010

MUSIK: The Rumour Said Fire


Kulturkanonen anbefaler, at man holder øre med det danske band, The Rumour Said Fire. Bandet vandt velfortjent den danske P3 Guld Talentpris. Bandet minder lidt om Simon & Garfunkel, men deres lyd og karisma er nu deres helt egen.

Kulturkanonen ser frem til, at bandets repertoire udvider sig.

6 kommentarer:

  1. Lad det være sagt: Jeg’ uenig.

    Der er intet unikt over musikken, ingen musikalske genistreger eller andet der bevidner om vedvarende kvalitet. Det er som med al den anden tragiske gymnasiebandsundergrundsstøj der ser MySpace/BandBase/whatever i disse 2.0-stunder, ikke rummer andet end lidt lommefilosofisk ønskekage-lyrik og noget hippielyd der er hørt før igen og igen og. Selvom spaltepladsen er gratis, er dedikationen af samme til nærværende anbefaling, sørgelig.

    Hvis vi ser bort fra det soleklare faktum, at en sammenligning med Simon & Garfunkel er fuldstændig til grin, så kan man da i sandhed kritisere denne anbefaling som værende udtryk for manglende kvalitetssans og banal leflen for tidens pop-lytterskare og "spil den nye med..."-segmentet. Jeg græder for bloggen. Det er ærgerligt at den kan gå hen og blive digital hjemsted for dette potentielle one hit wonder-pis sendt i æteren gennem statsradiofoniens middelklasserøvslikkende organ.

    Slutteligt er der kun én ting at sige: Rygtet sagde lort.

    SvarSlet
  2. Kulturkanonens afsender for dette her indlæg kan kun sige, at tiden vil vise sig om bandet måtte være en døgnflue eller ej. Sammenligningen med S&G mener jeg er reel, og kritikken af anbefalingen virker mere som et forsøg på, at kritisere bloggerens musiksmag og surfen på selve mainstream popbølgen, end et forsøg på at kritisere selve musikken.
    Bloggeren har ved gentagne lejligheder desværre stiftet bekendtskab med E's musiksmag, og føler egentligt, at E's musiksmag kan sammenlignes med en blind mands vurdering af billedkunst.

    Håber ikke, at bloggen skal være et sted, hvor kun bredt anerkendt kunst skal kunne anbefales (såsom Fight Club) eller hvor kun ukendte ninchebands kan få deres plads?

    Mainstram måske, men det er Swan Lee, Tue West og Nephew på sin vis også. De har alle vundet P3's talentpris og bragede igennem på "statsradiofoniens middelklasserøvslikkende organ."
    Hvorfor fortjener The Rumour Said Fire ikke også et skulderklap, bare fordi deres musik hitter?

    Skulle The Rumour Said Fire vise sig at skuffe, skal undertegnede gerne tilføje en kommentar til indlægget om et år eller to, og anbefale, at man ikke dykker videre ned i deres univers.

    SvarSlet
  3. Okay, jeg vil derfor starte med en kritik af selve musikken: Det lyder som noget der er produceret af talentløse ludere. Sådan. Hvad angår min musiksmag favner den vidt, og en kritik af denne virker derfor mest af alt som at skyde med spredehagl. Kan De følge mig?

    Ingen tvivl om at The Rumour Said Fire er en succes på landsplan i disse tider. Specielt på et hav af iPods på landets efterskoler, hvor det pubertære, håndledscuttende, Edward Cullen-forelskede publikum er fascineret. Derfor fortjener bandet da helt sikkert også et skulderklap, som du selv efterspørger, men et skulderklap der kan aflæses andre steder end på bankbogen, er forkasteligt.

    For jo, deres musik hitter, men det er sgu ikke nok! Denne blogs publicistiske ambition må, i mine øjne, være at skelne skidt fra kanel og kun skrive om sidstnævnte. Det udelader selvfølgelig også kommerciel succes som et altoverskyggende kriterium i argumentationen for vigtigheden af at skabe bekendtskab med det foreliggende kulturprodukt.

    Jeg mener at kunne forstå, at du argumenterer for, at det eneste man bør vurdere TRSFs succes og berettigelse til at være her på bloggen på, netop er deres salgstal: ”Skulle The Rumour Said Fire vise sig at skuffe, skal undertegnede gerne tilføje en kommentar til indlægget om et år eller to, og anbefale, at man ikke dykker videre ned i deres univers.”

    Al respekt til TRSF som mennesker, for de scorer sgu nok deres andel af fruentimmere i disse tider, men som musikere har jeg intet tilovers for deres auditive fækalier.

    SvarSlet
  4. Mener min medblogger at det ufint at skyde med spredehagl, når bloggeren selv lægger sig mageligt til rette og tager et sigte og rammer lige der hvor det er mest ufint at skyde, med en noget så barnagtig kommentar som;
    "denne anbefaling som værende udtryk for manglende kvalitetssans og banal leflen for tidens pop-lytterskare"

    Nuvel. Hvis dette skal være tonen.

    Min gode medblogger antager åbenbart, at jeg ene og alene rider med på popbølgen og hverken ejer eller fornemmer smag, men kun lovpriser bandet fordi de har et enkelt hit.

    Jeg antyder derfor bare, at kommerciel succes og kvalitet ikke behøves at være selvmodsigende, med nævnte bands som eksempler.

    Min medblogger vælger åbenbart at læse med øjnene lukket og fornuften på toilettet, eftersom han mener, at jeg nu afventer om de fortsat bliver en kommerciel succes eller ej - som at dette var mit krav for at lovprise bandet som en succes eller ej.

    Måske min medblogger har været høj på polsk "champagne" og larmende høj teenage-intetsigende-teknopop.

    Suk.

    Det burde være indlysende, at jeg venter spændt på kommende udgivelser fra bandet. Om disse så skuffer eller ej - om de hitter kommercielt eller ej, ja det må fremtiden vise.

    Jeg må bare sige, at det er svært at skuffe kommercielt, hvis kunsten og kritikken er i top. Heldigvis for bandet så efterspørger folk gerne for god kvalitet - så mon ikke bandet har en fremtid, hvis det kunstneriske hænger sammen?

    Men skulle det modsatte vise sig, at de enten måtte lukke lort ud, og stadigvæk hitte i radioen og tjene penge, eller de ingen penge måtte tjene, men alligevel forblive som et kunstnerisk velspillende navn, ja så skal jeg fortsat stå klar til at hylde dem eller trække min anbefaling tilbage i skam.

    Det mest interessante ved dette band er, at det er en ny og spændende lyd - som jeg, ligesom flere andre er faldt for. Bandet er så nyt - at derfor kun fremtiden må vise, om dette måtte være en enlig svale eller ej.

    Men at frasige dem deres foreløbige musikalske evner og talent, bare fordi de er så uforskammede at hitte som et ungt og uprøvet band, det får min medblogger mig aldrig til.

    SvarSlet
  5. Jeg mener selvfølgelig ikke at De udelukkende kun skriver om det der er mainstream og platin-potentiale. Jeg mener blot at dette indlæg på overfladen lugter af det.

    Jeg mener på ingen måde der er tale om talent i denne sammenhæng. Du mener anderledes, og det er selvfølgelig forkert og ærgerligt, men da intet tyder på at dette står til at ændre, er der ingen grund til at diskutere dette nærmere, med mindre du selvfølgelig eksplicit kan skrive noget der ikke allerede er nævnt, som kan åbne mine øjne.

    Jeg holder på at det er en enlig svale vi har at gøre med her (kommercielt). Kunstnerisk er det ikke en enlig svale (for en sådanne fordrer én succes, hvilket jeg ikke synes jeg er stødt på endnu fra disse).

    Til sidst skal der lige siges, at mainstream og kunst ikke er hinandens modsætninger. Dette er jeg selvfølgelig enig med dig i.

    SvarSlet
  6. Enig om at være uenig. Jeg kan i samme forbindelse stadigvæk håbe på, at de ikke skuffer (kunstnerisk) med tiden, således at du kun dumstædigt kan fastholde, at de er en poppet døgnflue :)

    SvarSlet